Hozzávalók:
1,5 kg borjúhátszín
2 evőkanál olaj
2 sárgarépa
2 fej vöröshagyma
4 evőkanál felolvasztott vaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál ketchup
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só és fehérbors
|
 |
A húst serpenyőbe tesszük, és olajjal megkenjük. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, húslevesben felforraljuk, a hús köré rakjuk, s forró sütőbe tesszük.
A vajat összekeverjük a zsemlemorzsával, ketchuppal , és a sajttal. A sültet gyakran meglocsoljuk a levével.
A sütési idő vége előtt 15 perccel a húst sózzuk, borsozzuk és sajtkeverékkel megkenjük. A húst leválasztjuk a csontról és felszeleteljük. A levét átszürjük, majd ízesítjük, és meglocsoljuk vele a kész pecsenyét. Sült paradicsom és zöldségek, például spárga, fiatal sárgarépa vagy vajas kelbimbó valamint sós burgonya illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|