Hozzávalók:
0,5 dkg héjában főtt burgonya
25 dkg csiperke gomba
4 szelet bélszín, egyenkén 15 dkg
2 evőkanál olaj
1/2 teáskanál őrőlt feketebors
4 tojás
4 evőkanál tej
4 evőkanál vaj
ízlés szerint só
|
 |
A burgonyát előző nap megfőzzük, meghámozzuk, és egy ejszakán át hülni hagyjuk. A burgonyát és a megtisztított gombát szeletekre vágjuk. A húst az olajjal és borssal bedörzsöljük. A tojást a tejjel jól összekeverjük, és sóval ízesítjük.
Két omlettet készítünk a következő módon. Két evőkanál vajat közepes lángon felforrósítunk. A gombát és a burgonyát beletesszük sózzuk és borsozzuk. A mikor az alja megpirult, megfordítjuk, és még 5 percig sütjük. a tojásos tejet hozzáadjuk, és megvárjuk míg besürűsödik.A serpenyőt felforrósítjuk, a húst mindkét oldalát egy-egy percig sütjük. A tüzet lejjebb vesszük, a maradék vajat rétesszük a steakre, készre sütjük és megsózzuk.
A díszítéshez paradicsomszeletek, fejessaláta-levelek és petrezselyem, és vegyessaláta egy pohár vörösborral illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|