Hozzávalók:
80 dkg csontos sertéskaraj
2 dkg só
2 dkg finomliszt
0,5 dl étolaj
|
 |
A karajt érdemes kicsontoznunk. A csontjából remel csontlevest készíthetünk, amelyet leveshez vagy más ételek párolásához használhatunk föl. A csontozott karajt 8 egyforma szeletre vágjuk. Klopfolással lazítjuk, formázzuk, és éles késsel az inakat bevagtaljuk. A hússzeleteket sózzuk vagy ízlés szerint fűszerezzük: őrölt borssal, őrölt köménymaggal. A szeleteket lisztbe mártva forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük. Ha csonttal készítjük vigyázzunk, hogy a sütés után a csontok mellett is átsüljön, ne maradjon nyers, véres a hús. Fórrón tálaljuk. Köretként ízlés szerint párolt zöldségfélét, salátát, burgonyafélét, rizst adhatunk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|