



















|
Hozzávalók:
800 g kicsontozott szarvasgerinc,
1 evõkanál mustár,
2 dl olaj,
2 dl száraz vörösbor,
50 g füstölt szalonna,
1 kis fej hagyma,
400 g erdei gomba,
1 nagy csokor petrezselyem,
4 tojás,
2 evõkanál paradicsompüré,
1 kávéskanál liszt,
só, bors, 1-1 mokkáskanál majoránna és kakukkfű,
ribizli vagy szilvabefőtt
|
 |
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiverjük, besózzuk, bedörzsöljük a borssal és a
fűszerekkel, megkenjük a mustárral és 1 dl olajjal, fóliába csomagolva 2-3 napra hidegre
tesszük. Sütéskor 1 dl felforróstott olajban hirtelen megkapatjuk a húst, aláöntünk egy
kevés bort, sózzuk , borsozzuk, lassú tűzön, fedő alatt, elfőtt levét borral pótolva puhára
pároljuk. A felaprózott szalonnát megpirítjuk, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát,
rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk , borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk, hozzáadunk 1 ek.
vágott petrezselymet. A tojásokat felverjük, elkeverjük a maradék petrezselyemmel, egy kevés
sóval és 4 db kistányér nagyságú lepényt sütünk belőle. A húst tálra rendezzük, a pecsenyelét
zsírtalanítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és az 1 dl vizzel elhabart lisztet, összeforraljuk.
A hússzeletek tetejére helyezzük a gombával töltött, félbehajtott lepénykéket, bevonjuk a mártással,
ribizlivel vagy szilvabefőttel díszítve tálaljuk.
Pirított burgonya, burgonyafánk, párolt rizs illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|