



















|
Hozzávalók:
1 db 800-900 grammmos sertéscsülök
100 g gépsonka,
100 g füstölt szalonna,
200 g paradicsom,
200 g húsos zöldpaprika,
150 g gomba,
150 g uborka,
1 csokor vágott petrezselyem,
só, bors, vaj,
Juliska bab (tehát sárga zöldbab),
150 g tarkabab ( v. mélyhűtött fejtett bab),
600 g zöldbab (konzerv vagy melyhűtött).
|
 |
A sertéscsülköt langyos vízben gondosan megmosssuk és bő vízben puhára főzzük, majd
még melegen kicsontozzuk. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Elkészítjük a ragut: a csülök főzőlevének felhasználásával - vigyázzunk, ha nagyon sós, vízzel
hígítsuk - puhára főzzük a tarkababot és leszűrjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, megpitítjuk,
hozzáadjuk a csíkokra vagy kockára vágott sonkát, a felszeletelt paradicsomot, a kicsumázott, karikára
vágott paprikát, valamint a legyalult gombát és a hámozatlan, vastagabb szeletekre vágott uborkát,
végül a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fedő alat puhára pároljuk. A végén belekeverjük
a főtt tarkababot. Ennek a ragunak meglehetősen fűszeresnek kell lennie!
Közben kevés vajon megpároljuk a gondosan megmosott és egészben hagyott zöldbabot, némi forróvíz hozzáadásával.
A sült csülköt a tál közepére helyezzük, leöntjük a raguval, a párolt zöldbabbal és esetleg
burgonyakrokettel körítjük. Azonnal forrón tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|