



















|
Hozzávalók:
8 szelet sertéscomb,
100 g mortadella,
100 g szeletelt ementáli sajt,
100 g tehéntúró,
1 db zsíros kockasajt,
1 csokor petrezselyem,
1 dl olaj,
30 g vaj,
2 dl fehér bor,
20 g sűrített paradicsompüré,
1/2 húsleveskocka
só, bors,
|
 |
A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük. Egy csipet sóval, borssal megszórjuk,
beborítjuk egy szelet mortadellával és egy szelet sajttal. Ezek akkorák legyenek mint a hússzelet.
A túróhoz hozzáadjuk a kockasajtot és apróra vágott petrezselymet, alaposan összedolgozzuk, és
megkenjük vele a húson fekvő sajtszeleteket. Most óvatosan feltekerjük a húst, ügyelve, hogy a
töltelék ki ne buggyanjon, zsineggel szorosan megkötözzük. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat
és a vajat, erős tűzön átforgatjuk benne a hústekercset, majd megöntözzük borral és teljesen elfőzzük a levét.
Közben kevés forró vízben feloldjuk a leveskockát és a paradicsompürét, és a húsra öntjük. Mérsékeljük a tüzet
és a húst fedő alatt puhára pároljuk. Ezután előmelegített tálra szedjük, a zsineget előzőleg eltávolítjuk,
meglocsoljuk a saját mártásával és azonnal, nagyon forrón tálaljuk.
Burgonyakrokett vagy rizs illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|