



















|
Hozzávalók:
50 dkg bõrös malaccomb,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 cikk zeller,
2 evõkanál olaj,
1 csapott evõkanál pirospaprika,
1 evõkanál paradicsompüré,
1 teáskanál só,
néhány szem köménymag.
|
 |
Csak olyan malachúst vegyünk meg, amin a bõrréteg alatt jóformán nincs vagy
csak nagyon vékony, 1 mm-nyi zsírréteg található. A húst megmossuk,
leszárítjuk, majd bõréval együtt kis kockákra vágjuk. (Ha a bõr alatt már
vastag a zsírréteg, akkor az egészet vágjuk le a húsról.) Az olajat
felforrósítjuk, és a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát üvegesre
fonnyasztjuk rajta. A tûzrõl lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát, majd 2
evõkanálnyi vizet ráöntünk, és jól összekeverjük. Visszatesszük a tûzre.
Rárakjuk a paradicsompürét, és néhány percig kevergetve megpirítjuk, csak
ezután adjuk hozzá a húskockákat. További néhány percig pirítjuk, vagyis addig,
amíg a hús minden darabkája megfehéredik. Rátesszük a megtisztított és
lereszelt zellert, ezután ráöntünk 1 pohár vizet, és befedjük. Kis lángon,
gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Ha a levét idõ elõtt elfõné,
apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. A malacpörköltnek jó sûrû szafjta lesz.
Tarhonyával tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|