



















|
Hozzávalók:
10 dkg sertéscomb vagy lapocka,
30 dkg darált hús,
1 tojás,
1 teáskanál só,
1 teáskanál mustár,
1/2 teáskanál bors,
1 evőkanál paradicsompüré,
1/4 kávéskanál majoránna,
4 teáskanál apróra vágott petrezselyem,
1 kg dagadó,
1/4 l húsleves,
2 evőkanál disznózsír
|
 |
A sertésszeletet kockára vágjuk, összekeverjük a darált hússal, tojással, a fűszerekkel és a petrezselyemmel.
A keveréket a dagadóba töltjük, és a nyílást szorosan összevarjuk. A bőrével lefelé tűzálló edénybe tett húsra húslevest öntünk, felforraljuk és 10 percig főzzük.
A húst megfordítjuk, bőrét zsírral bekenjük, és az előmelegített sütő közepén megsütjük. A sütés alatt többször meglocsoljuk húslével.
Meleg burgonyasaláta vagy burgonyapüré illik hozzá .
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|