



















|
Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kicsi csirkemell,
2 tojás,
1 kis fej hagyma,
10 dkg reszelt sajt,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 evõkanál liszt,
ízlés szerint só és törött bors,
olaj a sütéshez.
|
 |
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy két tömör húsdarabot kapjunk. (Ügyeljük
arra, hogy ne szecskázzuk el.) Bõrét is lehúzzuk, majd a húst vékony csíkokra
vágjuk. Megsózzuk. A tojásokat habosra felkeverjük, és belekeverjük a közben
megtisztított és nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. 5 dkg reszelt
sajtot összekeverjük a zsemlemorzsával. A csirkehúscsíkokat elõszõr a lisztben
megmártjuk, ezután beleforgatjuk a hagymás tojásba, majd a sajtos morzsában
meghempergetjük. Bõ, forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A felesleges
olajat lecsöpögtetjük, és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. A
ráolvadt sajttól különlegesen finom ízt kap. Bármilyen köret vagy saláta illik
hozzá, de kovászos uborkával a legjobb.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|