



















|
Hozzávalók:
5 dkg hosszú szemű rizs,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál vaj,
2 evőkanál tört mandula,
1 csipet fahéj,
1 csipet kardamomi,
1 csipet gyömbér,
1/4 kávéskanál fehérbors,
5 dkg mazsola,
5 dkg szárított sárgabarack,
20 dkg darált hús borjúból,
4 szelet 125 grammos felsál
kevés liszt,
1/4 liter húsleves
|
 |
Ehhez a kiváló ételhez vegyünk vékony felsál szeleteket. Lehet akár két-haromszoros mennyiséget is vásárolni későbbi fogyasztásra.
A rizst 1/4 liter vízben megpároljuk, és szitán lecsurgatjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és két evőkanál vajban megpuhítjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rizst, a mandulát, a fűszereket, a mazsolát és a felaprított sárgabarackot.
A rizst és a darált húst jól elkeverjük. A tölteléket a hússzeletekre tesszük és felcsavarjuk. a roládot megkötjük és lisztben megforgatjuk.
" evőkanál vajat felolvasztunk, és a roládot minden oldalán megpirítjuk benne. Forró húslét öntünk rá, és fedő alatt pároljuk, a madzagot levesszük.
A roládokat előmelegített tálra tesszük. A mártást még rövid ideig főzzük, majd megfűszerezzük. Főtt kelbimbó illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|