Hozzávalók:
4 szelet, kivert sertéscomb
4 szelet hosszú baconszalonna
4 szem szilva
kevés rum
Worchester mártás
füstölt sajt
só, bors, cukor, kakukkfű,
|
 |
Elkészítés: A szilvát kis darabokra aprítom, majd cukorral és a rummal kevés vízben karamellizálom, közben egy kis borsot is adjunk hozzá. Ezt a tölteléket a kivert, befűszerezett húsra teszem, majd ezt felcsvarom. A baconszalonnával ezt körbetekerem és hústűvel vagy cérnával rögzítem. Ne tekerjük túl szorosra a húst, mert különben nehezen sűl át. Az így elkészített "gombócokat" kivajazott serpenyőbe teszem, megszórom sajttal. Tetszés szerint a tetejére szilvát tehetek.
Legalább 3/4 óráig sütöm és majonézes zöldségkörettel tálalom. Jó étvágyat!
A receptet Nagymihály Tamás küldte.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|