Hozzávalók:
1,2 kg vaddisznócomb
30 dkg vargánya
20 dkg vöröshagyma
2 dl vörösbor
1 dl étolaj
2 dkgsó
2 db zöédpaprika
2 db paradicsom
|
 |
A vaddisznóhúst kisujjnyi csíkokra vágjuk. Étolajban megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát. Rátesszük a húst, sóval ízesítjük, majd pároljuk. A vargányát megtisztítjuk, megmossuk , csíkokra vágjuk.A mikor a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát, a paprikát, a paradicsomot. Felöntjük vörösborral és készre pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús puha legyen, a szaftja pedig sűrű. Forrón tálaljuk köretként burgonyaropogóssal vagy burgonyafánkkal.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|