



















|
Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár,
2 fej vöröshagyma,
1 dl vörösbor,
5 dkg füstölt szalonna,
1 zöldpaprika,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 csipetnyi tört köménymag.
1 paradicsom (vagy 1 teáskanál paradicsompüré),
|
 |
Az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a
megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve
pirítjuk, majd a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, a köménymagot és
a sót. Azonnal ráöntünk 1 evõkanál vizet, ezután pedig a tûzre visszatéve,
beletesszük a megmosott, leszárított, és kis kockákra vágott húst. Erõs lángon
kevergetve a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott,
kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát, 1
pohárnyi vizet és a bort aláöntjük, és fedõ alatt puhára pároljuk. Ha a levét
elfõvi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. Csak rövid, de sûrû lének
szabad alatta maradni. Mielõtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és
karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, és készre pároljuk. Tarhonya a
hozzáillõ köret.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|