WebFazek Husetel Marhaszelet meggyszószban
Rizses paprikás
Tojásos fasírt
Mexikói csirke
Tejben pácolt sertésszelet
Sajtos csirkefalatok
Sörben sült csülök
Vörösboros marhapörkölt
Hagymás oldalas
Gombás sonkatekercs
Burgonyás húsvagdalt bundában
Sertéskocsonya
Kapros töltött karaj
Zöldséges húspástétom
Malacpörkölt
Töltött malaccomb
Paradicsomos húspuding
Hagymás pecsenye
Hagymás húspogácsa
Böllér káposzta
Zöldpaprikás
Sárgarépás vagdalt
Marhaszelet meggyszószban
Sonkás-tormás csirke
Brassói aprópecsenye
Chili con carne (mexikói étel)
Sajtos mirhás gegő
Bolognai libasült
Sajtos fasírozott
Sajtos-tejfölös csirke
Szarvasszeletek villa franca módra
Mantovai hústekercs
Sertéscsülök Juliska módra
Salzburgi sertéssült
Őzgerinc vadasan
Borjúrolád pikáns töltelékkel
Eszterházy rostélyos
Salzburgi sertéssült
Tavaszi csirke
Töltött hús
Bánffy borjúmáj
Varázstekercs szilvával
Varázstekercs szilvával és baconnel
Kínai sertéssült
Rakott vagdalthús
Klasszikus Steak
Sertéslapocka burgonyafészekben
Karácsonyi marhasült
Borjúszelet párolt zöldségekkel
Saslik ínyenc módra
Borjúhátszín sajtbundában
Ananásszal töltött füstölthús
Sertéssült mustármártással
Svéd húspogácsa
Fűszeres sertésoldalas
Párolt marhafelsál paradicsommártással
Fűszeres borjúcsülök
Sertéskaraj töltött gombával
Marhahús hideg tormakrémmel
Beefsteak maderia-mártással
Vadas marhahús
Májas húsgolyók
Fűszeres oldalas zöldségkörettel
Borjúpörkölt
Borban sült szűzpecsenye
Vargányás vaddisznótokány
Bazsalikomos nyúlpecsenye
Natúr-sertésborda
Sörben párolt sertéscsülök
Böllérpecsenye
Gyömbéres mézes sültoldalas
Bakonyi szívragu
Vörösboros pirított sertésmáj
Paradicsomos sertésjava csőben sütve
Kapros sertésborda boszorka módra
Kelbimbóval töltött sertéskaraj
Gombás sertéstekercs vajas tésztában sütve
Marhapecsenye ahogy én szereten
Delipecsenye
Tatár-bifsztek
Svábpecsenye
Zelleres vadpörkölt
Monti szelet
Monti szelet
savanyú szív (nemcsak szerelmi bánatban szenvedőknek)
Kacsa Tarány módra
Mustároshús
Húsrolád
Pakisztáni csirke
Tatár bifsztek
Részeges nyúl.
Nyúl Sztroganoff módra.
Nyúl vörösborban.
Nyúlpaprikás.
Ananászos nyúlcomb mikrohullámon.
Töltött káposzta másképpen
Füstölt csülök sütve
Fojtott hús
Nem lehet abbahagyni
Phoenix
saslik Dávid módra
Sajtos-morzsás hús
Pulykamell olasz módra
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg marhafartõ,
2 dl tejföl,
ízlés szerint kevés cukor,
2 evõkanál olaj,
3 szem szegfûszeg,
1 evõkanál liszt,
fél citrom leve és héja,
1 teáskanál só,
késhegynyi törött bors,
fél literes üveg meggybefõtt levével (30 dkg friss vagy
     mirelit meggy).

Elkeszites
Serpenyõben felforrósítjuk az olajat, majd a megmosott és letörülgetett marhahúst minden oldalán körbesütjük. Ezután megsózzuk, és áttesszük egy kuktafazékba, amibe betettük a lyukacsos fémbetétet. Aláöntünk 3 dl vizet, és a kuktát lezárjuk. A kukta jelzésétõl számított 1 órán keresztül kis lángon fõzzük. Közben elkészítjük a meggymártást: a befõttlevet leszûrjük, és beöntjük egy kis lábosba. Beleszórjuk a szegfûszeget, beletesszük a lehámozott citromhéjat és a szeletekre vágott citromot. Felforraljuk, és öt percig fõzzük. Közben kimagozzuk a gyümölcsöt. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a meggylére. További 5 percig forraljuk, közben folyamatosan kevergetve, végül a gyümölcsöt is beletesszük. Ezzel már éppen csak felforraljuk. (Ha friss meggybõl készítjük, akkor 2 dl vízbe szórjuk a fûszereket, és ugyanúgy készítjük, mint a befõttleves-változatot. A gyümölcsöt ugyancsak a fõzés végén adjuk hozzá. Megcukrozni is ekkor szükséges. A nyers gyümölccsel néhány perccel tovább forraljuk.) A megpárolódott húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húslébõl néhány evõkanállal a meggymártáshoz keverhetünk, kellemes íze lesz tõle. Sós vízben fõtt burgonyát kínálhatunk hozzá.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997