



















|
Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott sertéshosszúkaraj,
2 evõkanál olaj,
1 tojás,
1 zsemle,
1 dl tej,
1 evõkanál tejföl,
1 evõkanál reszelt sajt,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor kapor,
1 teáskanál Vegeta,
ízlés szerint só és törött bors.
|
 |
A töltelékhez a tojást habosra keverjük a tejjel. A zsemlét nagyon apróra
vágjuk és ráöntjük a felvert tojást. 10 percig ázni hagyjuk. Közben a
megtisztított vöröshagymát felaprózzuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
Keverõtálba szórjuk a sajtot, a Vegetát, a sót és borsot, majd hozzáadjuk a
hagymát, a nagyon finomra vágott kaprot, és az áztatott szétmorzsolt,
tojásos-tejes zsemlét. Jól összekeverjük. A húst nagyon éles, hosszú pengéjû
késsel felszúrjuk, akkora nyílást vágva benne, hogy azt kitágítva, nagy diónyi
üreg képzõdjön. A felszúrt húst egy alufólialapra felállítjuk és fakanálnyél
segítségével beletömjük a tölteléket. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe
fektetjük, és aláöntünk félpohárnyi vizet. Elõmelegített, forró sütõbe toljuk,
és egy órán keresztül közepes lángon pároljuk. Végül a fóliából kibontva minden
oldalát pirosra pirítjuk. Felszeletelve, kapros burgonyával és salátával
tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|