Hozzávalók:
12 nagy csiperkegomba
1 teáskanál és 1 evőkanál vaj
1/4 liter száraz fehérbor
só, 1 fej vöröshagyma
5 dkg főtt sonka
5 dkg reszelt sajt
75 dkg rövidkaraj
1 csipet zsálya
1/4 teáskanál fehérbors
1 evőkanál sütővaj
|
 |
Tisztítsuk meg a gombát, és a szárát távolítsuk el. Ha földes mossuk meg, és kendőben szárítsuk meg. A gombafejeket egy teáskanál vajjal, borral és kevés sóval alacsony hőmérsékleten tizenöt percig pároljuk. A gombaszárakat, a meghámozott hagymát és a sonkát kockázzuk fel, a gombát és a hegymát egy evőkanál vajban addig pároljuk, amíg meg nem érezzük az illatát. Ezután a sonkával és sajttal keverjük össze, és ízesítjük. A gombafejeket töltsük meg, majd rakjuk egy tálba. Egy kis bort öntsünk rá, majd süssük meg. A húst a zsályával, borssal és sóval dörzsöljük be, és a sütővajban közepes hőmérsékleten pirítsuk meg. Öntsünk rá annyi bort, hogy fél cm-re ellepje. Takarjuk le a húst. és alacsony hőmérsékleten húsz percig pároljuk, időnként fordítsuk meg. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|