Hozzávalók:
4 szelet kicsotozott sovány sertéstarja (kb. 50 dkg),
2 1/2 dl tej,
3 evõkanál liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 púpozott mokkáskanál só,
1 késhegynyi törött bors,
olaj a sütéshez.
|
 |
A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított és péppé zúzott fokhagymát, majd
sóval, borsal ízesítjük. Lehetõség szerint egy magas és hússzelet nagyságú
edénybe öntjük. A szeleteket egyenként, egymásra borítva rakjuk a tejbe.
egalább 2 napig érleljük, közbe naponta kétszer megfordítjuk, hogy a fûszeres
tej egyenletesen, mindenütt érje. Fogyasztás elõtt a tejbõl kivesszük, kissé
lecsöpögtetjük, majd amúgy nedvesen lisztbe mártjuk. Bõ, forró olajban
tartaléklángon, mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük. A felesleges olajat
lecsöpögtetjük. A megsült hússzeleteket szorosan egymás mellé (de nem egymásra),
tûzálló tálba helyezzük. A megmaradt fûszeres tejet 1 teáskanálnyi lisztel
simára keverjük, és ráöntjük ahússzeletek tetejére. Elõmelegített, forró
sütõben vagy grillsütõben szép piros kérget sütünk a hús tetejére.
Tört burgonyával és salátával tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|