Hozzávalók:
1,5 kg sertésoldalas
3 evőkanál olaj
1/4 l chiliszósz
2 evőkanál narancslé
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál mustár
1 teáskanál só
|
 |
Kérjük meg a hentest, hogy vágja nyolcfelé az oldalast. A húst és a rostélyt kenjük be egy evőkanál olajjal, rakjuk rá az oldalast, és tegyük be a sütő legfelső rácsára. Ha grillben készítjük, a hús 10 cm-re legyen a fűtőszáltól.A chiliszószt keverjük össze a többi alapanyaggal. Ezzel kenjük be az oldalast, csökkentsük a hőmérsékletet és valamivel távolabb a hőtől a sütőben középütt puhítsuk meg. Tízpercenként kenjük meg a mártással, és fordítsuk meg. Öntsük ki a serpenyőből a felesleges zsírt, adjunk a húsléhez eg ykevés vizet, és forraljuk fel. Fűszerezzük meg, majd külön tálaljuk vagy kanalazzuk a húsra.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|