



















|
Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka,
50 dkg zöldpaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 paradicsom,
5 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott evõkanál piros fûszerpaprika,
1 csapott teáskanál só.
|
 |
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre
fonnyasztjuk. A tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, valamint a sót, és
azonnal ráöntünk 2 evõkanál vizet. A tûzre visszatéve beletesszük a kis
kockákra vágott húst, és gyorsan kevergetve, közepes lángon addig pirítjuk,
amíg a hús minden darabkája megfehéredik. Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyi
szûken ellepi, majd befedjük, és kis lángon majdnem puhára pároljuk. Közben a
zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük, a paradicsomot pedig
felnégyeljük. A fokhagymát tisztítás után összezúzzuk. A majdnem készre fõtt
húsra (amely levének nagy részét elfõvi) rádobjuk a paprikát, jól
összekeverjük, és fedõ alatt addig pároljuk tovább, amíg a paprika üvegessé
válik, de még nem zuhant össze. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a zúzott
fokhagymát, majd belekeverjük a tejfölt. Éppen csak néhány pillanatig
forraljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|