Hozzávalók:
50 dkg sertésfelsál
20 dkg sertésapróhús
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
0,5 dl étolaj
ízlés szerint só
pirospaprika
fokhagyma
őrőlt bors
őrőlt köménymag
|
 |
A felsélból négy egyforma vastag szeletet vágunk. Ezeket éles késsel vízszintesen, közepéig bevágjuk. Igy kis zsebeket képezünk anélkül, hogy kilyukaszthatnánk. Az apróhúst ledaráljuk, majd sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával, pirospaprikával ízlés szerint fűszerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk, és a hússzeletekbe töltjük. A húsokat összetűzzük vagy összevarrjuk és szalonnával borítjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágva, serpenyőben kevés olajon , megpirítjuk és beletesszük a húsokat. Mindkét oldlukon elősütjük, és utánna kevés csontlét vagy vizet aláöntve pároljuk. körübelül egy óra múlva megpuhulnak a húsok. Ekkor kivesszük a léből, és eltávolítjuk a szinegeket, illetve a hústűket. A pecsenye levet beforraljuk. A húst rézsútosan félbevágjuk, és a pecseny levével forrón tálaljuk. köretként tört vagy sült burgonyát adhatunk hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|