Hozzávalók:
75 dkg friss pörc
3 kg alsó csülök
12 gyöngyhagyma
2 fej vöröshagyma
2 db répa, babérlevél, petrezselyem, kakukkfű, zeller
1 1/2 evőkanál só
1/4 l vörösbor
1/4 l Armagnac
|
 |
A pörcöt 4cm-es szeletekre vágjuk, egy nagy sütőedénybe helyezzük, és rátesszük a csülköt. A gyöngyhagymát, a hagymát, és a répát megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a maradék hozzávalókat, és fedő alatt gyenge tűzön felmelegítjük. A jól záródó tálat a sütő közepére tesszük és alacsony hőmersékleten, lassan sütjük. A sültet egy előmelegített tálra tesszük, a kisült húslét szitán keresztül hozzáadjuk és felforraljuk.
2 kg mélyhűtött zöldségből ( répa , karfiol, zöldborsó) 1/8 liter vízben nagy lángon 2 evőkanál sóval, egy teáskanál cukorral felforralunk, majd 15 percig gyenge lángon megpároljuk, közben gyakran megkeverjük és talalhatjuk hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|