Hozzávalók:
1 kg 20 dkg serésoldalas
12 gramm őrőlt gyömbér
2 dkg só
2 dl méz
1 dl étolaj
1 dl ketchup
|
 |
A sertésoldalast egyben megmossuk és sózzuk. A mézet összekeverjük a ketchuppal, a gyömbérrel, és a kenőtollal a hús minden oldalát bekenjük vele, majd állni hagyjuk egy órát. Forró sütőben tepsiben vagy római tálban kevés olajon és 1 dl vízzel párolva sütjük. Gyakran kenegetjükaz elkészített keverékkel, locsolgatjuk a saját levével. Másfél-két óra múlva, mikor a csont és a hús leválik, kivesszük a sütőből. Néhány percig pihentetjük, majd kihúzgáljuk a csontokat. A húst szeletelve, forrón tálaljuk, köretként roston sült padlizsánt , párolt rizst kínálhatunk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|