Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
2 evőkanál szezánmag
2 evőkanál olaj
3 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál csípős mustár
2 evőkanál metélőhagyma
|
 |
A húst fólia alatt kicsit klopfoljuk ki. A serpenyőt melegítsük fel, a szezámmagot szárazon pirítsuk aranybarnára, majd tegyük félre. forrósítsuk fel az olajat a serpenyőben. A kerajszeleteket rakjuk bele egymás mellé, és mindkét oldalát 2 percig süssük. adjuk hozzá a sherryt, a szójaszószt és a szezámmagot, a húst lefedve öt percig puhítsuk. A mustárt keverjük össze a hús levével, a karajt ebbe forgassuk meg, tálaljuk fel, és metélőhagymadarabkákkal szórjuk meg. Fehér kenyér vagy burgonyapüré, csemegeuborka vagy uborkasaláta illik hozzá, és fehérbor.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|