Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1/8 l tejszín
1 tojás
4 ek. zsemlemorzsa
15 dkg gomba
3 ek. vaj
30 dkg spenót
2 ek. reszelt sajt
őrőlt szerecsendió
1 ek. olaj
chilliszósz és tetszés szerint
töltött olajbogyó
|
 |
A darált húst a tejszínnel, tojással, zsemlemorzsával, sóval és borssal összekeverjük. Három akkora lapot formázunk belőle, amely a sütőformába épp beleillik.
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és rövid ideig vajon pirítjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és a maradék vajon rövid ideig pároljuk, amíg összeesik. Sóval , borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és reszelt sajttal összekeverjük. A vagdalthúslapokat a sütőformába tesszük, a szeletek közé gombát és spenótot rakunk. Enyhén összenyomjuk, és olajjal megkenjuk. Előmelegített sütő közepén készre sütjük.
Burgonyapüré, fejessaláta zöldfűszeres joghurtmartással illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|