



















|
Hozzávalók:
40 dkg darált, sovány sertéshús,
25 dkg sárgarépa,
1 kicsi karalábé,
1 fej vöröshagyma,
2 tojás,
1-2 evõkanál zsemlemorzsa,
3 evõkanál olaj,
1 teáskanál só,
2 késhegynyi törött fekete bors.
|
 |
A megtisztított sárgarépát és a meghámozott karalábét kis lyukú reszelõn
lereszeljük, majd tálba tesszük. Hozzárakjuk a darált húst, a felütött
tojásokat, a sót és a borsot. 2 evõkanál felforrósított olajon üvegesre
pirítjuk a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd ha már nem
nagyon forró, azt is hozzáadjuk a húshoz. Addig keverjük, amíg az egész
masszává összeáll. Egy kisebb, szögletes tepsit a megmaradt olajjal kikenünk,
zsemlemorzsával behintjük, és a keveréket belesimítjuk. Jól megnyomkodjuk,
nehogy levegõs legyen. Egy nagy tepsibe három ujjnyi vizet töltünk, és az
elõmelegített forró sütõben felforraljuk. Ezután a vízbe beállítjuk a hússal
töltött tepsit, és a gõzben addig pároljuk, amíg a beleszúrt hurkapálcára már
nem tapad a masszából. Hagyjuk, hogy kihûljön, majd tálra vagy deszkára
borítjuk. Csak hidegen lehet szépen felszeletelni. Hidegen alkalmas vacsora
vagy reggeli szendvicshez, de melegen is jó fõételnek, körettel vagy salátával.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|