



















|
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell,
10 dkg fõtt kötözött sonka vagy tarja,
5 dkg füstölt szalonna,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evõkanál ecetes torma,
1 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 teáskanál Vegeta,
3 evõkanál morzsolt csemege kukorica,
ízlés szerint törött fehér bors, só és cukor.
|
 |
A csirkemellet csontjától és bõrétõl megfosztjuk, majd nagyon vékony csíkokra
vágjuk. A sonkát ugyancsak felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró
kockákra metéljük, és serpenyõben kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a
hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a csirkemellcsíkokat, és néhány
percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk
egy pohár vizet. Rászórjuk a Vegetát és a borsot, majd jól összekeverjük.
Befedve puhára pároljuk. Ezután belekeverjük a sonkacsíkokat, a kukoricát és az
ecetes tormát, végül pedig az 1 dl vízzel simára kevert lisztet meg a tejfölt
ráöntjük a forrásban levõ ételre. Kevergetve jól kiforraljuk, és ízlés szerint
sóval meg csipetnyi cukorral ízesítjük. Sûrû mártás lesz alatta. (Ha mégsem
elég sûrû, el kell párologtatni, vagyis nyílt lángon addig forralni, amíg jól
besûrûsödik.) Szalmakrumpli és párolt sárgarépa illik hozzá vagy egyéb, ízlés
szerinti körettel tálalható. Húsvétra való, igazi könnyû étel.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|