Hozzávalók:
1 db közepes nagyságú csirke
8 dkg liszt
1 tk piros paprika
1 mk majoranna
1 mk őrölt fekete bors
1 késhegynyi őrölt köménymag
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
10 dkg füstölt sajt
1 fej hagyma
2 dl tejföl
4 ek olaj
1 dkg margarin
|
 |
ELŐKÉSZÜLÜNK: A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és a megtisztított apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A csirke darabokat egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. Az olajat és a tejfölt jól elkeverjük. MEGCSINÁLJUK: A kivajazott tűzálló tálban egymás mellé rendezzük a lisztes húsdarabokat, a maradék lisztet a tetejére szórjuk. Rátesszük a vöröshagymát, rászórjuk a sajtot és az olajjal elkevert tejföllel lelocsoljuk. A tálra alufóliát borítunk és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük. (Ha a népség úgy szereti a tetejét érdemes megpirítani. Fólia le, nagyobb láng.) MIT HOZZÁ... lehetőleg semmit, de ha muszáj.. Sült krumpli, párolt rizs, vajon párolt zöldség egyformán illik hozzá. A savanyúságról csak annyit, hogy ki mit szeret, de a legjobb a befőtt, saláta, stb. A NAGYNÉNÉM TUDTA, hogy utálom a csirkét, mert nem lévén kannibál, két lábú élő- (később halott) lényt nem eszek. Ezért nekem sertés husiból csinálta. Háttemégolyatazéletben...
A receptet Ticci küldte.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|